Te

Jag ska troligtvis redovisa om te på onsdag. Är lite sent ute men whatever nu har jag i alla fall valt ämne ^^ Det är den svåraste biten.
Jag lånade hem fyra teböcker från biblioteket idag. Kenneth, vår svenska/kommunikationslärare sa att man skulle ta något ämne man är intresserad av och vet en del om. Men räcker det inte med att man tycker det, typ... smakar gott? Lite fakta, fem minuter! Det kan väl inte vara så förbaskat svårt.

I alla fall så läste jag en del i böckerna på biblioteket och i bussen på väg hem. Visste ni till exempel att te kan användas för att främhäva och dämpa vissa smaker i mat på samma sätt som vin, den enda skillnaden är att det är väldigt svårt att välja fel tesort till maten? Eller att te druckits i Kina i över 4000 år, och att det inte först nådde Europa förrän på 1600-talet? SE! Det är ganska intressant med te ändå!

Kolla in dessa häftiga handgjorda teblommorna som blommar ut när man sätter dem i hett vatten! :D Så underbart att dricka te som är så här fint.


Taget från hemsida Pekoe Tea


Kommentarer
Postat av: Ida [ i d a b a r c k . b l o g g . s e ]

Har frågestund i min blogg just nu! Skulle bli jätteglad om du ville ställa en fråga. För att komma direkt till inlägget kan du klicka här: http://idabarck.blogg.se/2009/november/nu-kor-vi.html



Keep on rockin!

2009-11-16 @ 18:49:41
URL: http://idabarck.blogg.se/
Postat av: Emma :D

SV : HAHA, då får du väl ta o äta de då ;D Jag åt de idag jah. GÖTT

KRAM

2009-11-16 @ 19:12:53
URL: http://emmaschulz.blogg.se/
Postat av: Annie

Sv: åhå, det visste jag inte. Men han är säkert jättebra.

Det är lugnt. Alla kan ju inte svara jättesnabbt ;D

Du har också en fin blogg!

2009-11-16 @ 19:47:38
URL: http://febervals.blogg.se/
Postat av: Emma :D

sv : Gör så du.

Åhh, tack så mycket <3

2009-11-16 @ 21:56:39
URL: http://emmaschulz.blogg.se/
Postat av: Leiden

Då är vi två fy och blä för den

2009-11-17 @ 15:30:01
URL: http://leiden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0