Lovets sista sovmorgon

Lovet - och helgens - sista sovmorgon borde firas. Halloween borde firas. Ikväll firas det dock väldigt ensamt med kex, ost, päron och en film hemma hos mig. Men det gör detsamma - och jag struntar i att jag måste stiga upp tidigare än för en normal sovmorgon imorgon! Jag tänker inte lägga mig. Jag tänker stanna uppe ensam hela natten och kolla på film efter film tills jag tröttnar. :)
Helsingborg at night

Halloween

Det känns faktiskt lite konstigt att det är Halloween idag, för själv har jag knappt märkt av det och glömmer hela tiden bort det. Sitter här och slöar med läxan och lyssnar på musik som inte alls är bra om man vill vara koncentrerad. Det enda som är halloweenigt just nu är faktiskt pumporna jag fotat och som jag nu håller på och lägga till på det här inlägget. Inte så jättejättehalloweenigt kanske, men det närmar sig. Pumpor

Om Musik + Eddie Vedder "No Ceiling"

Ni som kollat igenom mina inlägg har väl knappast undgått att jag är älskar musik, och jag letar hela tiden efter nya toner att försköna världen med. För mig är musik lika viktigt som mat och vatten,  den liksom ingår i de grundläggande kriterierna för liv. När jag är ledsen dämpar musiken min sorg, ibland gör den mig alldeles galet glad och i vissa fall så gör den mig även stark och motiverad och får mig därmed att klara av saker som jag inte skulle klarat av annars.
Här kommer en låt av Eddie Vedder som han skrev för filmen "Into the wild", en film som verkligen får en att fundera. Den är definitivt att rekommendera. När det gäller låten så tycker jag mycket om texten, den är precis som en dikt och behöver egentligen inte ens sjungas.

Comes the morning
When I can feel
That there's nothing left to be concealed
Moving on a scene surreal
No, my heart will never, will never be far from here

Sure as I am breathing
Sure as I'm sad
I'll keep this wisdom in my flesh
I leave here believing more than I had
And there's a reason I'll be, a reason I'll be back

As I walk the hemisphere
I got my wish to up and disappear
I've been wounded, I've been healed
Now for landing I've been, for landing I've been cleared

Sure as I am breathing
Sure as I'm sad
I'll keep this wisdom in my flesh
I leave here believing more than I had
This love has got no ceiling


Inte Mozart precis

Jag har fått i läxa av min pianolärare att skriva en egen kort låt. Men det är rätt så svårt faktiskt, mest för att jag skulle skämmas ögonen ur mig om jag kom med något halvdant som låter som en melodi vilket treårigt barn som helst kunnat komma på.
Men vad är det med mig egentligen??? Han förväntar sig inga storverk, det är jag som sätter press på mig själv. Förstår inte varför jag hela tiden gör det, som om inte tonåringar idag har nog med press på sig.
Piano

Ett litet TACK

Jag har lärt mig genom livets strapatser att man ska uppskatta det man har, och då syftar jag först och främst på människorna omkring en som älskar en när man själv inte ens gör det. Jag kan komma på flera små tillfällen som jag minns klart och tydligt där mina vänner visat vilka underbara människor de verkligen är och det har i sin tur påmint mig om att så länge jag har dem som vänner har jag all anledning till att vara lycklig. Så TACK för att ni finns, ni vet vilka ni är, en större gåva än er vänskap kunde inte ges till mig.

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin 
:D Skriv gärna in en kommentar så kan jag följa din blogg och du min!

Lykke Li New Moon soundtrack "Possibility"

Lykke Lis låt till "New Moon"-soundtracket, Possibility. Jag älskar den, den är lite drömsk och passar perfekt till då Bella är inne i sin "zombieperiod". Att det inte är så många instrument inblandade gör den ännu bättre, mer mänsklig och öppen på något sätt om ni förstår vad jag menar? Jag måste också säga att de finns de som hatar hennes röst och hatar den här låten, men det kanske är som Kents musik är för mig, att man helt enkelt måste vänja sig.
Vad tycker ni om låten?


Kent - bra?

Trodde aldrig aldrig aldrig att jag skulle fastna för Kents musik. Jag måste säga att under hela mitt liv har den varit deprimerande och konstig, men nu har den börjat växa för mig. Jag tror till och med att jag kan gilla den. Visst, den är lite mörk, men människor är inte enbart glada och söta hela tiden heller. Alla kan vi nog relatera till något mörkt, även fast vi kanske inte är det.
 

What to do today...?

Vad ska man hitta på idag då, när mina planer på att träffa min bror blev inställda? Ut måste jag i alla fall komma det vet jag. Läxa måste jag också göra... Kanske att man kan hitta någon fin kombination där, kanske? Åka ner till stan, kolla i skobutik, sitta på biblioteket ett tag eller ta med mig matteboken till något vackert ställe och räkna där istället? Det gör jag nog. Tar självfallet med mig kameran. :)

Vacker höstdag

Om bara majoriteten utav dagar sett ut som denna. Solen skiner så vackert på allting och riktigt lyser upp de höstiga färgerna. Jag minns hur jag brukade avsky den mörka tid som vi kallar Hösten. Men jag tror jag börjar ändra mig.Om solen är framme är nog hösten den bästa årstiden. Solen gör mig glad, och om det går en längre tid utan sol börjar allting kännas fel. Så stanna snälla sol

Morgonmusik, "This Years Love"

Jag tycker den här covern av Katie Melua på "This Years Love" passar perfekt nu. Jag är fullt medveten om att "morgon" kanske redan passerat för många just nu eftersom klockan är cirka kvart över tolv på dagen, men jag vaknade för ca 40 minuter sedan och då är det fortfarande morgon för mig. På morgonen klarar jag inte av dunkdunk-musik eller uptempo-musik av något slag. Jag behöver helt enkelt en mjuk start på dagen. Så det här kanske inte är Katie Meluas bästa cover, definitivt inte hennes bästa låt, men den är mjuk och lite bluesig och det passar perfekt  med min sinnesstämning. Hope you enjoy.

MUSIKTIPS ALERT

Hehe, lite desperat rubrik. ALERT ALERT. Ok, jag är lite trött nu. Här kommer i alla fall en Regina Spektor låt som får vagga dig till sömns, du som precis som jag sitter uppe framför datorn den här sena timmen. Om texten är så himla "vaggande" är svårt och säga...

Härlig, härlig dag med sitesing i hemstaden

Vilken fin dag det blev ändå :D Det vackra vädret höll i sig hela dagen och jag trillade inte EN ENDASTE GÅNG IFÖRD SKRIDSKOR. Det kanske berodde på att jag nog mest stod stilla och fokuserade på att inte bli träffad i huvudet av snöbollarna som Katarinas killkompisar hela tiden vänligt nog kastade i vår riktning. De spelar förresten hockey, och kunde därmed åka skridskor rätt så hyfsat.
Efter ishallen skulle jag och Katarina linka ner till city igen, och då blev det liksom automatiskt att vi gjorde vår egna lilla "sitesing" i vår hemstad, Helsingborg. Det blev massor av bilder och det var väldigt roligt. Det kan jag rekommendera faktiskt! Låtsas vara turist i din hemstad och du kommer återupptäcka den. ^^



Skridskor...? :)

Helt underbar morgon! Vaknade av att solen sken in i rummet genom persiennerna, och det kan jag säga, att det har inte hänt på ett tag nu. Idag ska jag förresten åka skridskor! Skridskor! Det har jag inte åkt på minst fem år, så jag kommer säkert se ganska rolig ut där jag vacklar på isen. Kläderna blir väl byxor eller leggings och en stor kudde för rumpan. Önska mig lycka till!
Jag

New Moon pianolåt "The Medow"

Morgonmusiken idag är Alexandre Desplats "The Medow" som ska vara med på New Moon Soundtracket. Eftersom skivan släppts i alla fall så att man kan ladda ner den tycker jag att det är ok att lägga ut den på bloggen nu. Själv älskar jag den, den är sjukt vacker! :D

Syster


Mamma mia! :D

Blev rätt så snabbt trött på "10 000 BC" och bestämde mig för att sätta på en mer upplyftande film. Och vilken film är mer upplyftande än MAMMA MIA?! :D Jag älskar den filmen!Mamma mia

Miss Lonely...

För er som har lyssnat på och kommer ihåg Akons gamla hit "Mr Lonely" börjar den pipiga rösten säkert sjunga i era huvuden just nu. Ikväll är jag Miss Lonely, för medans nästan alla mina andra kompisar är på The Tivoli (nattklubben) och dansar och har kul så har jag bänkat mig framför tv:n med kladdkaka från "Ebbas" och en stor latte från "Espresso House".
Det är inte så att jag inte blev medbjuden, men man måste vara sexton år och ha legg för att komma in på The Tivoli och jag är helt enkelt för liten. :(
Men hur mycket jag än velat vara med i kväll så är jag ändå ganska nöjd med min lott, kakan smakar gudomligt och kaffet är perfekt. Filmen jag nyss satt på är "10 000 BC" och passar bra ihop med att jag nyss läst ut "Grottbjörnens folk". Jag antar att det finns vissa likheter.
Idag var i alla fall en soft dag, (LOV SKA VARA SOFTA :D) som jag tillbringade med Emelie i stan. Hon fick sitt legg fixat och jag fick äntligen köpt mig en rejäl, vuxen plånbok, vilket jag enligt Emelie verkligen behövde.
Emelie på RååKaffe och kaka


Regina Spektor-låtar

Vill bara uppmärksamma min stora idol och förebild, Regina Spektor. Hon skriver alla sina låtar själv, och texterna brukar oftast vara lite underliga, som tagna från en dröm. Ibland kanske man kan hitta en större betydelse i dem, men det vet jag inte om det är meningen att man ska. Det är som all annan konst - att man själv bestämmer betydelsen i texten/låten. Hon är i vilket fall genialisk på att hitta på intressanta låtar och ingen låt är någon annan lik. Dessutom är hon en jätteduktig sångerska.
Jag blir förvånad över hur mycket material man kan hitta på nätet. Hittar hela tiden nya underbara låtar. Senast hittade jag två som jag tycker speciellt mycket om. Den första heter "Left Hand Song" eller "A Lesson In How Fleeting Preservation Is" och den spelades in med fiol-geniet Joshua Bell.
Den nedersta heter Hero. Som vanligt med Regina Spektors låtar är det svårt att veta hur man ska tolka texten, men ja, som jag sa, tror jag det är upp till var och en.


Instängd på egen vilja..?

Var nyss ute och gav kaninen mat. Det var den lilla minuten på hela dagen som tillbringats utomhus, utanför de här trånga väggarna, på hela dagen. Jag känner mig instängd om jag inte kommer ut, ändå så verkar jag sakna förmågan att dra på mig skorna, slänga om mig jackan och öppna dörren och vara ute några minuter. När jag väl kommit ut brukar det inte vara så svårt att stanna ute, men det är den där stunden innan då man tänker "Nej, palla" som ställer till det. Sen blir det mörkt och man ångrar sig. Dagens i-landsproblem. Vi är för lata. Talat ur egna erfarenheter.
Nu kommer i alla fall Emelie och Katarina. Vi har beställt pizza. :D


Sjukling-dag

Usch. I morse vaknade jag upp flera gånger för att jag var täppt i näsan. Nu sitter jag här och hela kroppen gör ont och jag känner mig allmänt nere. Men kanske inte lika mycket till sinnet som i kroppen. Mest irriterad på den här förkyldningen som min syster smittat både mig och mamma med, och nej, jag har väldigt svårt att tro att det här skulle vara svininfluensan.
Då kan man ju undra hur det blir med Höganäs marknad idag? Jag vet inte. Det känns inte särskilt bra just nu. Och jag som älskar marknader. Jaja... :(
Ska i alla fall sätta på någon film nu. Köpte sånt där tvåpack med filmer igår på Maxi. Det är antingen Stolthet och Fördom med Keira Knightley eller Shakespeare in love. Hmm... which to choose...

Bra musik och god choklad

Sitter i mitt kök och tittar på den underbara Katie Meluas live-konsert från Rotterdam. Blir aldrig trött på hennes låtar. Jag har gjort mig hemmastadd i köket, vilket märks. Hela köksbordet är täckt med diverse saker, bl a min kamera, dator + högtalare, Kenneth Follets "Svärdet och Spiran" som jag hittade jättebillig på ett loppis, SvDs kulturuppslag, skivfodral till Katie Meluas samlingalbum, mörk choklad med mintkrisp, min mobil och av någon anledning ett paket med lasagne-plattor. Jag i ett nötskal.
Så, vad har jag mer att berätta? Jo, det kanske är värt att nämna att det hela dagen känts som om jag gått runt med ludd i hjärnan. Har helt och hållet inte hört vad två personer berättat för mig idag, jag menar, de pratade och pratade - och direkt efter frågade jag om det de nyss sagt. Dessutom missade jag min hållplats när jag åkte till mammas jobb, och busschauffören fick ropa på mig flera gånger vid det sista stoppet innan jag reagerade. Skamligt.
Det kanske beror på att jag har feber, men jag vet inte. Nu kan jag i alla fall chilla! Äntligen... HÖSTLOV! :D <3Köksbordet

Ut genom fönstret

Svartvit


Stråkkvartett på ett helt nytt sätt

Nu blir det ännu mer musik. Kände mig bara tvungen att tipsa om Vitamin String Quartet. De gör covers på mestadels rocklåtar - fast på ett lite annorlunda sätt. Ni får lyssna själva - men jag säger bara en sak, klassisk musik känns pimpad. ;) Här nedan en favorit.


The destination is not what will make us whole

Någon annan som behöver bli uppiggad? Jag vet inte om det beror på PMS, trötthet eller någon annan smågrej men idag är inte en bra dag - så är det bara.
Här är i alla fall en låt som är glad och optimistisk och dessutom fylld med massor av smarta verser. Ja, texten är faktiskt genialt positiv.


One of a kind in the night

Hejsan alla kompisar! :D Har inte kunnat uppdatera eftersom mitt internet krånglar. Sitter här framför Katarinas dator medan hon är någonstans (inte här) och hennes pappa fixar min luftmadrass. Vi praktiskt taget förstörde slutet av den nya Harry Potterfilmen som hon fått i "förskott" (^^ :D:D:D:D) genom att babbla en massa om killar och ja, "blandat" kan vi väl kalla det, för det var mycket flum. ^^
Efter filmen satte vi på hög musik, "smurfhits" b la. Här är bilder från när vi flummade och "acted crazy" ;D
Jag katta

Bildhandikappad

Batteriet till min kamera är på laddning och jag märker hur jag börjar få panik. Tog bilder på min syster idag och även fast det inte var några proffsbilder vill jag in och pilla med dem i Photoshop. Gaaaaaaah! Jag är ingen tålmodig människa.


En dag med och utan matematik

Jag trodde verkligen att jag skulle få en dag att beklaga mig över, för den började verkligen inte bra. Ska inte gå in för mycket på det negativa utan fokusera på det positiva. För den blev ju faktikst ganska bra. :) Jag menar - hur soft är det inte att få åka hem till en kompis några stycken och baka kladdkake-muffins istället för att göra matte??? Visst, det är ett matteprojek. Men det blev ju definitivt mer bakning och snackande än matte. Inte för att jag klagar. Tvärtom :D Jag hyllar var sekund utan matte. För nej, jag är inte mattetypen.

löv


Inspirerad av andra

Blir så extremt inspirerad av att kolla runt på olika fotobloggar, det får mig bara att vela sticka ut med kameran just i denna stund. Kanske att jag gör det också, innan det blir mörkt. Vem vet.
Tycker ändå att jag är trött på den instängda luften inomhus, och längtar efter att kunna andas på riktigt. Ännu har jag inte läst mycket i boken, tar kanske med mig den ut. Sen blir det historia som gäller.
lykta. give med light.

Modern/show?

Vi har en lite udda dans på den Moderna dansen, inte riktigt det man kallar modern dans. Lite showaktigt över den också, men den kommer nog bli riktigt häftig när den är klar. Här är låten vi ska dansa till. Du känner kanske igen den från "Moulin Rouge"-filmen.

Inte läsmusik

Här kommer Lykke Li med "Dance, Dance, Dance". Har ni förresten hört att hon ska vara med på New Moon soundtracket med en låt som heter "Possibility"? Har hört några sekunder av den och den verkar jättebra. Lite häftigt ändån med en svensk. Den blir väl en egen post också när den kommer ut.

Dags att läsa tjock bok SNABBT

Jag verkade vara en utav de få som verkligen tog instruktionen om en kompicerad tjock bok på allvar. Nu sitter jag här med "Grottbjörnens folk" (rätt känd, handlingen är i stora drag: ett människo-barn av vår ras kommer till en grupp neandertalare efter att hon förlorat sina föräldrar) och har cirka 500+ sidor kvar att läsa. Recensionen ska vara inne torsdag nästa vecka. Tusan. Det blir väl bara läsa på med ca 100 sidor per dag plus alla andra läxor vi har i de andra ämnena. Bara att bita ihop, göra lite gott te och kura ihop sig i fotöljen med näsan i boken. Saker och ting kunde ha varit mycket värre.
Bok och kaffe
Satt i helgen på Dunkers med latte och en macka och försökte få några sidor ur boken att försvinna.

Miley Cyrus rapping NO MORE TWITTER

Jag vet, det här är INGEN sida där jag bedriver kändisskvaller. MEN - jag tycker det är lite roligt att Miley Cyrus gjort en rap-video om varför hon lämnade Twitter. Först undrade jag varför det blivit en så stor grej - men sen insåg jag att det är för att människor som jag lägger ut videon där hon rappar "I DELETED MY TWITTER!"

Måste erkänna att jag själv varit beroende av Twitter en gång i tiden, precis som jag varit beroende av te och choklad. Nu är jag beroende av Facebook, latte och muffins istället.

Danke Schön! :D

Tack så väldigt, väldigt mycket för min nya bloggdesign, Tanja! :D Du är en ääängel sänd från ovan.Tanja


Slöa lördagsmorgon

Slöa lördagsmorgon. Lyssnar än en gång på Priscilla Ahn, perfekt morgonmusik. Postade hennes låt "Dream" i ett inlägg lite längre ner.
Har skaffat Photoshop, vilket jag tycker är väldigt roligt! :D Men just nu förstår jag ingenting, kanske att Tanja kan lära mig lite imorgon. :) Hon är duktig på sånt dator/bildredigerings-grejs http://tanjaswardh.blogg.se/
ust nu har jag inte så mycket inspiration i huvudet, och det är ganska skönt, för ibland känns det överbelastat nästan. Jag vill göra så mycket men har varken orken eller tiden till det. Men nu, eftersom jag inte har någon inspiration, ska jag inte bara sitta här och ordbajsa för det kommer ingen vela läsa. Här kommer istället några bilder från igår då jag var med Emelie :D (inte jag Emelie, den andra Emelie ;) )
Emelie upponerJag i gräsetEmelie gräs

Den andra "Halo"n

Kanske inte någon vidare "godnattmusik", men den får duga. Den är ganska lugn, och jag älskar den verkligen. Talangfulla norskan Kate Havnevik är det som står för musiken den här sena aftonen med sin låt "Halo". Får dock inte förvirras med Beyonces "Halo". Det här är en helt annan "Halo" ;) Halo betyder förresten "gloria" eller också "ljuscirkel" eller "ljusgård" om det inte var någon som visste det. ;D

Stackars Betty

Tycker synd om Betty på Ugly Betty (och hon är inte alls ful. Vad taskigt! Älskar hennes glasögon, och om det nu går att göra tandställning stylisch så lyckas Betty.) Hennes pojkväns mamma sa åt henne att hon inte dög åt mammans son! Så sjuuukt elakt!

Men såklart så är Bettys pojkvän en riktig gentleman även med en sån elak satkärring till mamma, och säger åt sin morsa (hihihi, säger aldrig morsa ^^) att Betty faktiskt är hans flickvän och det kommer hon fortsätta vara och går iväg med BETTY. ^^ YAY. Älskar serier med snälla människor som ger de elaka människorna på käften. Jippiiii!
u
Åh! Kolla vad jag hittade! :D Obama och enhörningen berättar för Betty att hon är vacker och inte ful. :) Fin målning av Dan Lacey.


Pluggmusik "Dream"

Den här låten spelas om och om i mina hörlurar nu när jag pluggar. Den är underbar.
"Dream" av Priscilla Ahn

Om att hitta det man inte minns

Prov imorgon. Som vanligt är jag försenad med att börja plugga. Men det ska nog gå bra ändå, det gäller bara att plocka fram den där informationen man gömt undan i någon avlägsen vrå av hjärnan. Om man vet vart man ska leta så hittar man den, nästan alltid.
hist

Kreativt ryck kan man väl kalla det

Fick ett ryck och tog min kamera och stack ut i blåsten och faktiskt också, solskenet.
Jag kan väl medge att jag inte är någon proffsfotograf direkt, tog bara en massa slump-bilder och tänkte att jag kan sortera ut de dåliga senare på datorn.
Jag har förresten varit på cirkus idag! :D Det var väl ganska kul. Men jag förstår inte varför publiken inte applåderade mer när det var en tjej som uppträdde. De klappade knappt ens, och jag liksom bara tänkte - hon hänger högt upp i luften från bara en förbaskad scarfs, med ett leende på läpparna och i spagat. Är det inte något att applådera för? I alla fall lite mer än för den där hoppande clownen eller vad det nu var.

I alla fall, här är några stycken av de bättre bilderna från idag:rosa blommorgrässtenarvante

Ljus och mörker

Jag antar att jag älskar mörkret för att det gör ljuset så mycket tydligare.

Hej då prov

JAG hade då inte haft någonting emot om ett visst, stort prov om massmedia, låt oss säga, bara... försvann.


RSS 2.0