Sömnprat

"MAMMA! MAMMA! Jag har en halvtimme! Jag har det! Jag har en tid! Vad fan vill du?!"
Det är så roligt att höra min syster prata och skrika i sömnen. Lyfter alltid ens humör. :)

Bat for Lashes

Har börjat lyssna mycket på Bat for Lashes. Bat for lashes, eller Natasha Khan som hon egentligen heter, sjunger alternativt/indie och spelar också - enligt Wikipedia - piano, gitarr, autoharpa och cembalo. Riktigt duktigt att kunna spela alla dessa instrument! Jag visste inte ens vad en cembalo är för något förrän jag slog upp det på Wikipedia det med (ÄLSKA Wikipedia! Inte alltid den mest pålitliga, men oj så praktisk!). Cembalo = ett klaverinstrument som liknar ett piano men som låter lite annorlunda.
I alla fall... Nu lämnade jag ämnet helt och hållet och kom in på cembalo istället. Ibland kan jag ha liiite svårt för alternativ musik, alltså, alternativ musik när den är mest alternativ i ordets sanna mening. Men Bat for lashes musik är precis lagom alternativ för mig. Älskar hennes sångröst och mystiken i musiken. Här är ett nytt favorittrack i min spellista - Siren Song.

Ps. Detta är en cembalo.


Latte art

En av mina absoluta favoritdrycker är Latte. Vanlig latte. Något utav det bästa jag vet är teckning och att få fram mönster och att vara kreativ med bilder på olika sätt. Så då kanske ni förstår att jag tycker Latte art är en väldigt intressant och rolig grej. Att vara kreativ med kaffe - det är nog rätt så svårt!
Latte art är begreppet på konsten att göra mönster i skummet på latten. Googlade runt lite och hittade exempel på riktigt häftig latte art!
Gillade speciellt enhörningen. Skills (!!!) säger jag bara. Undrar hur de har gjort den..??? De måste haft någon slags mall...! Och ansiktet - OMG. Man vill ju inte dricka det där kaffet och förstöra allt jobb!
Visste ni förresten att man kan tävla i Latte art?
 

Ny bloggdesign



Originalet


Tänkte bara berätta lite om syftet med min nya bloggdesign. Det är kanske rätt så uppenbart vad headern representerar - vägen mot mina drömmar, vilket är precis vad den här bloggen handlar om. Tanken är ju att jag själv - och de som vill - ska få följa mig i min utveckling i livet här.
Bakgrunden - ja, den kan väl få representera den värld jag lever i. Allting från ovan. Bilden är tagen från Hilton-hotellet som ligger precis vid Köpenhamns flygplats Kastrup.


Foto i snön

Igår gick jag ut i snön och fotade lite, vilket inte var det lättaste. Mina händer gjorde riktigt ont i kylan och var nära på förlamade, även fast att jag hade på mig tjocka tumvantar (tumvantar och kameraknappar passar heller inte riktigt bra ihop). Jag kan väl inte påstå att jag fick några riktiga "WOW-bilder" men nu har jag i alla fall förevigat snön, ifall att solen skulle få för sig att smälta allt.
Just nu sitter jag fortfarande i pyjamas och morgonrock och lyssnar på Daniel Powter. Njuter av den lilla stunden innan jag börjar på tyska-plugget. Ha det bra!


Ganska mysiga bilder ändå. Vad tycker ni förresten om min nya bloggdesign? Headern är inte riktigt klar än, tänkte ändrå någon liten detalj... :) Så ni får komma tillbaka för att kolla in det! :D

JOSSES BLOGG

Just nu sitter jag i datasalen och kollar på JOSSES blogg! :D Väldans trevlig blogg - KOLLA IN DEN!

I Göteborg

Just nu sitter jag i min bror Jonas lilla lägenhet framför hans två väldigt stora datorskärmar. En väldigt soft morgon som började med att jag, Anna och Josse en och en duschade i badrummet beläget i hans huskorridor. Medans en duschade väntade de två andra utanför i ett rum som var helt kolsvart. Vi gjorde charader som var svåra att förstå och när Anna duschade hade jag och Josse skönsång där vi i texten beskrev hur jag var månad skadade min fot.
Sen åt vi redberries och resterande delen av morgonen har gått åt till att förbereda oss inför dagen. Smink, lockat hår och fina kläder. Man vill ju ändå se fin ut nu när det är helg och vi är i Göteborg. :)

En tidig morgon

Nu var det otroligt länge sedan jag skrev, men i början av mitt bloggskrivande klargjorde jag att jag inte tänker skriva om jag inte känner lusten till det. Fast troligen börjar snart skrivandet igen.
Just nu är klockan... tidigt, och jag har läxa som jag nära på struntar i. Snart kommer jag skynda mig upp till badrummet och efter det kommer jag behöva stressa till bussen. Troligtvis kommer jag att missa den tidigare bussen så jag kommer få ta den senare och ändå behöva småspringa till bussstationen, eftersom jag är en obotlig tidsoptimist.
Vi ses snart igen med ett mycket intressantare inlägg! :D

Ut med Espresso House in med Annas kök

Eftersom fika är så himla dyrt (!!!) bestämde sig jag, Josefine och Anna oss för att prova något nytt. Eftersom Anna har en Espresso-maskin hemma hos sig testade vi att göra Vanilla Latte hemma hos henne istället! :D Det var jättegott - till och med godare än på Espresso House!!! :O Till det hade vi kladdkaka och vaniljglass. Mycket sött men fika är ju faktiskt fika och fika betyder beskt + sötsaker. ;)
Anna gjorde det jättefint i sitt kök med ljus och vi satt där alla tre och snackade en lång stund. Mysigt. :) Fika är en väldigt bra grej - vi snackar liksom om allt när vi fikar. Man känner att man har tid och jag vet inte hur det är med andra men jag känner mig alltid säkrare och tryggare med en varm kopp i händerna. :)

Hemma i kylan :)

Hemma efter en vecka på Teneriffa. Det har varit skönt och varmt - jag fick ingen användning för mitt blommiga, rosa paraply! :D Men det känns faktiskt en aning skönt att vara hemma också. Hemma i det bekanta och det trygga. Träffa vänner och mysa med en kopp te framför en film i soffan. Sånt tänkte jag i och för sig inte så mycket på i värmen men det är lite av en lättnad. Teneriffa må ha varit fantastiskt - men det är här jag har mitt liv.
Tänkte uppdatera med lite bilder och historier från resan snart! :D Men orkar tyvärr inte nu, klockan är ca fem över sex på morgonen och helst av allt hade jag velat somna om och sova till klockan elva - eller senare. :O
Jag på Teneriffa


Sen kväll - tidig morgon

Oj! Klockan är snart halv ett. Lovade att det inte skulle bli så sent idag, eftersom vi imorgon åker till Danmark, Köpenhamn. På söndag tar vi flyget från Kastrup till Teneriffa. Flyget går väldigt tidigt på morgonen, och vi orkade inte gå upp vid elva/halv tolv tiden för att hinna med. :P Därför övernattar vi i Köpenhamn.

Nu är snart alla låtarna nerladdade till iPoden. Hoppas jag inte glömt några livsviktiga tracks. :) Jag har fortfarande väldigt mycket packning att göra, så jag får gå upp tidigt imorgon bitti. Usch. Men det ska bli skönt med lite semester! :D Hoppas nu bara att det inte regnar. Men om det regnar gör det ingenting - det finns ju alltid paraplyer. (Jag får inte glömma mitt rosa, blommiga! :D)

New Years Eve

På tolvslaget stod jag ute i 9 minusgrader iförd bikini och drack champagne.

Haha, det var kanske inte fullt så glamoröst som det låter. Vi satt i en sån varm balja utomhus och i den var det ca 37 grader varmt, så därför var jag inte särskilt kall. Dessutom så gjorde allt drickbart(inte mycket alkohol, jag firade ju nyår med min mamma) mig väldigt kissnödig och när man är kissnödig så måste man gå ur baljan, halka på trappstegen ner (is) och fastna med handen på handtaget till huset. Dessutom så blev hela håret en isklump (jo, bokstavligt talat.)

Men vi hade verkligen förstaparkettplats när fyrverkerierna började smälla! :D De är så vackra. Jag älskar att titta på fyrverkerier, och jag gillar till och med ljudet. Det nya året hördes verkligen. :) (A)


RSS 2.0