Gott nytt år

Nu ska jag i väg och fira nyår hos Jans kompisar. Jag och fyra vuxna, det kan bli trevligt. :) Önskar i alla fall er en riktigt fin kväll! :D
                                    


Tjugo över ett (natt)

Klockan må vara tjugo över ett på natten men inte ska jag lägga mig ännu. Nej, nej... Jag ska dricka te. :)

Det här var förresten inte ett fullkomligt värdelöst inlägg. Det här var till alla de som också sitter vakna och inte vill lägga oss. Revolution! Varför sova när vi kan vara vakna? Livet är inte sämre på natten, och vi har lampor så mörkret bekymrar oss inte! Vi måste hålla ihop, vi nattugglor! (Jag måste vara trött. Om inte i kroppen så i huvudet. Det här är inte normalt beteende.)


Kärleksförklaring till mina gamla jeans

Varför ska det vara så svårt att klippa sönder mina gamla jeansshorts? Även fast jag vet att de skulle bli mycket snyggare utan de där onödiga två decimetrarna så känns det som att döda en vän.
Jag och mina jeans har gått igenom så mycket tillsammans. De är gamla och utslitna och jag har gått långt och länge med dem. Jag kan till och med minnas när jag köpte dem. Det var på Bik Bok för flera år sedan (hur många vet jag inte).Jag behövde ett par jeansshorts till Thailand - ett par fina, men ändå hållbara och inte för tajta. Inte för dyra heller. Jag hittade vad jag sökte i dessa jeansen och sedan dess har de blivit våta, sandiga, nerkletade med glass och framför allt - burna.
Men precis som med mycket annat växte jag ur jeansen. Från början behövde jag ha ett bälte kring midjan för att hålla uppe dem, nu sitter de nästan för hårt. För jeansens skull hade jag nog kunnat tappa några kilon - men vad är poängen när jag inte ens känner mig fin i dem längre? De hade kunnat bli fina. Några klipp med saxen och det hade varit klart...
Men när allt kommer omkring så är det någonting som kan vänta ett tag. För stunden, får det nog räcka med att jag viker upp dem.
Jeansen ute på en promenad kring Varbergs Spa i somras.


Vackra ord

"Det finns ett hav

Som ingen ser

Det finns en grav

Där ingen dör

Det finns en sol,

Som ej går ner

Det finns en strand

I varje själ "

 

Bo Setterlind


Kan man något annat än att älska Bo Setterlinds dikter? Fastän han skriver mycket om en Gud som jag inte tror på, så vet han verkligen hur man ska hitta det vackra i vardagen. Varje ögonblick kan bli en dikt, inom en sekund kan något vackert pågå...


Avatar 3D - underbar

Igår såg jag "Avatar" i 3D i Malmö. Förutom huvudvärk och illamående (vi satt längst fram, inte bra. Kändes som åksjuka ungefär...) så var det jätteroligt. Avatar är en film jag sent kommer glömma, och som jag nog kommer se om och om igen många gånger. Den kanske till och med den bästa filmen jag någonsin sett. Bättre än både Harry Potter och New Moon. Mycket bättre. Och det är ett chockartat uttalande från mig ska ni veta.
Förstår att den var den dyraste filmen att göra någonsin, men jag slår vad om att de kommer spela in de pengarna igen.
Miljöerna var så verklighetstrogna och underbart vackra. Jag skulle själv vela åka till "Pandora" och bo med folket där. :)
En annan anledning till att jag gillade filmen så mycket var på grund av att den avspeglar verkligheten och har ett tydligt budskap. Hela filmen går ju egentligen ut på att vi ska ta hand om vår planet - sluta skövla skog och förstöra hela nätverk av olika arter av växter och djur. Vi ska vara mer respektfulla mot naturen och också mot varandra. Behandla vår jord på ett bättre sätt. T ex anledningen till att människorna försöker förstöra Pandora är för att de vill åt en speciell mineral, en sten, som är värd väldigt mycket pengar. För det kan de krossa folkets mest heligaste plats och sedan också deras hem. Så är ekonomin verkligen en vettig anledning för oss att ruinera människor och låta de leva i fattigdom och dessutom förstöra hem och lungor åt miljontals djur?

Här är musikvideon till Leona Lewis soundtrack till "Avatar". Låten heter "I See You"

Flying away

På lördag åker jag i väg till Danmark för att sedan flyga ifrån Kastrup väldigt tidigt nästa morgon till Teneriffa. Jag är inte säker på att det blir så många blogginlägg då, eftersom vi inte har med oss en laptop. Jag önskar verkligen att jag hade en sån där väldigt liten, praktisk dator just nu!
I alla fall så blir jag bara borta en vecka, sen börjar skolan. Men det ska bli en skön avslappning (pappa säger i o f s att det ska bli som ett träningsläger. Långa promenader var dag ;P) från kalla Sverige. Fast jag börjar faktiskt njuta av kylan, konstigt nog. Idag vaknade jag dessutom ännu en gång upp av att solen sken in genom persiennerna (och Julia och hennes kompis som busade med hunden på nedanvåningen.) Jag har sagt det och säger det igen - så länge solen skiner kvittar det nästan vilken temperatur det är. Allting är ändå vackert och underbart. Kanske att ni här hemma, eller i alla fall ni som bor i Skåne, får njuta av lite snö medans jag är borta. Det ska tydligen bli upp till 10 minusgrader här! Ovanligt i den här delen av landet.

En bra dag - fika och shopping

En mycket bra och lyckad dag. Den började kanske lite knasigt (minst sagt xD läs mitt förra inlägg bara) men det gjorde ju ingenting för under hela dagen så har det varit glömt. När jag gick till busshållsplatsen iförd min nya jacka från gina som jag fyndat under rean sken solen och allting var underbart. Det blev en fin bussfärd också eftersom jag hade musik i lurarna.
Sen blev det fika med Anna och JosseEspresso House nere i Norra Hamnen. Så himla vackert det var där nere med solen, fåglarna och havet! Det kändes som en vårdag.
Senare blev det shopping för hela slanten (nästan hela i slanten i alla fall) och jag köpte mig en fin blus. Det blev tyvärr inga högklackade skor men det gör det samma. Kanske det blir ett par på onsdag istället. :)
Imorgon ska jag förresten på 3D bio med pappa, Won, Jerry, Anna och Josse. :) Härligt gäng. ;D Haha. Vi ska se Avatar! :D
Josefine
PS Jag har inte photoshoppat bilden! Hennes ögon blev faktiskt så blå. :)

Jag
Josse

Waki waki

Dålig morgon. Usch. Vaknade nämligen upp ur en mardröm och var därför tvungen att gå runt i huset för att försäkra mig om att både Julia, katterna och hunden andades. På morgonen är verkligheten många gånger lite grumlig.

Till råga på allt så hördes det ett läskigt "doon-doooon"-ljud precis när jag vaknade som fick mig att hoppa upp ur sängen med bultande hjärta. Troligen var det bara en bil av något konstigt slag. Troligen.

Två viktiga prylar

Det finns två saker som jag kostar på mig. Dessa saker är egentligen det enda som jag prioriterar när det kommer till pengar. Annars är jag så himla snål (med saker till mig själv då. :) )

Dagböcker. Ett relativt nytt påhitt. I mina dagböcker skriver jag ner mina känslor, sådant som jag tycker är för personligt för bloggen. Varför jag tycker det är så viktigt att spara dessa tankar och känslor vet jag inte. Det är inte precis så att jag tänker att jag kommer vela läsa dem på senare år. Nej, att skriva är som någon slags terapi för mig. Precis som att jag lyssnar på musik för att må bättre. Men att lyssna på musik gör inte så att jag får ut mina känslor genom ord, och ibland känner jag inte för att prata om allting. Eller så är det bara någonting väldigt speciellt som jag vill minnas. Något personligt. Det kanske är så att anledningen till varför jag vill spara dessa tankar kommer ploppa upp i mitt huvud senare någon gång. Men om jag nu ändå ska spara det jag skriver, så vill jag i alla fall göra det i vackra, hållbara skrivblock.

Musik. Jag vet, jag vet... Man kan ladda ner eller lyssna på Spotify. Men om man nu är feg som jag är och inte vågar ladda ner musik då på grund av den där lagen? Och om man inte har Spotify för ingen vill skicka en invite till mig? Dessutom kan man inte ta med sig Spotify till semestern så den är ganska opraktisk då. Så jag köper musik. Dessutom är det en speciell känsla när man köpt det där efterlängtade albumet och får titta i den lilla boken som medföljer. :)
Dagböcker
Mina två dagböcker. Den översta fick jag i julklapp och har ännu inte börjat skriva i ännu. Björn Hellberg har skrivit sin autograf och en liten hälsning på första sidan i den. ^^ Lite småcoolt. Men då måste jag ju skriva ordentligt i den när en riktig författare skrivit på första sidan! Press på mig.

Failure...

Som väntat blev mitt försök till att klara av tyskaprovet ett riktigt failure. :) Men det är bara att jobba på. Ta med mig tyskaböckerna till Kanarieöarna. Det är bara att ta nya krafttag. Jag kommer lätt klara omprovet. :D

Ok, det där menar jag inte alls. Jag är riktigt förbannad på mig själv och på det tyska språket. Jag är egentligen inte alls sugen på att plugga någon jävla tyska på min semester. Sådär. Det var mer ärligt och mer mänskligt.

Nu ska jag titta på The Vampires Diaries och glömma allt vad tyska heter. Deutsch, german, tyska... Ni kan alla fara och flyga! :D (inget emot tyskar. Jag gillar bara inte ert komplicerade språk.)

Saknar mina vänner

Saknar mina vänner, för jag känner mig ensam. :( Vänner - ganska egoistiskt med tanke på att jag behöver dem för att jag känner mig ensam. Men vad är livet om man inte har någon eller några att göra uppoffringar för? Vänskap är att ge och ta. Man får inte glömma bort ta-biten.
Anna, Josse och resten... Katarina - du är på semester! :O (Kom hem från soliga Costa Rica NU! Nej, skämt o sido. :) Ha så kul där och kom hem sen med massor att berätta!) I alla fall - saknar er. It's been a while.

Slutet gott allting gott - har nu musik

Jag tror att jag har löst mitt musikproblem! ^^ Fixade nämligen nya lurar till min mobil och ett sånt där usb-minne-grej där man kan sätta in sitt minneskort och föra över musik/bilder mellan mobilen och datorn. Faktiskt väldigt praktiskt. Att rekommendera! Man kan ha den hängande i nyckelknippan så att man aldrig tappar bort den, för den är väldigt liten. :)

Det blev faktiskt en ganska mysig dag, fastän den hade en ganska dålig början. Men jag köpte både Muse nya skiva och Sofia Karlssons samlingsalbum vilka jag är väldigt glada över. Lite påfyllning till mitt musiklager. :) Aldrig fel!

Vi åt dessutom jättegott hos Mona idag. Riktigt mysigt. I och för sig så regnade det när jag skulle gå hem själv i mörkret från bussen men det gjorde ingenting för jag sjöng för mig själv nästan hela vägen. Inte högt, såklart, men lite sång livar upp de flesta situationer. Att gå hem i mörker och regn brukar ju inte vara så himla roligt.
Jag lockar
Jag iförd min nya pyjamas. ^^ Lockarna gjorde jag klockan tolv på natten då jag var pigg men väldigt uttråkad. Tyvärr blev bilden den ganska orange och när jag försökte få bort det orangea blev den väldigt ljus. Haha, det ser ut som om jag inte har någon näsa! :D

Smält mig till glöd - Sofia Karlsson

Nu går jag från Muse till det här. Troligen ska jag köpa Sofia Karlssons samlingalbum idag eller någon gång den här veckan. Hennes låtar är så mysiga. Hon sjunger många gamla, svenska visor skrivna av exempelvis Dan Andersson. Han skriver så otroligt fint. Sofia Karlsson skriver också egna låtar, har jag för mig. Vad jag lyssnar på för musik har helt med mitt humör att göra. Om jag bara vill slappna av en stund eller kanske ta fram mitt skissblock lyssnar jag på Sofia Karlsson. Hon sjunger så underbart vackert.

Musikbrist

Känner paniken smått komma. Den andre januari åker jag till Kanarieöarna, Teneriffa. På nyheterna igår (eller förrigår) så visades det att det varit riktigt oväder och regn och översvämning. Men det är dock inte det jag oroar mig över. Det jag oroar mig över är mycket viktigare än lite vatten: musikbrist.
Hittar inte mitt kvittot till min iPod, och det brusar jättekonstigt och obehagligt i de flesta låtarna, kvittar vilka lurar man har. Har knappt använt den.
Sen går det inte att lyssna på musik på min mobil heller, inga sladdar verkar funka till det. Inkluderat sladden till lurarna. Gaaah! Jag måste ha musik. I värsta, värsta fall får jag låna en sån där urgammal Mp3 från Emelie eller i värsta, värsta, värsta, värsta fall, köpa mig en ny, billig (om det nu finns sådana) iPod.
Ni förstår kanske inte hur hemsk min situation vore, att åka på semester utan musik. Musik är allt, eller i alla fall väldigt mycket. Musik är vad som får mig att fungera. Jag vore ett oladdat batteri utan musik, en söndrig brödrost. Lite underliga jämförelser kanske, men ni förstår vad jag menar.
Här kommer en låt av Muse, från deras senaste album (ska nog köpa) The Resistance. Riktigt häftig.


Bröderna Lejonhjärta - juldagen

Man blir aldrig för gammal för Astrid Lindgrens sagor. De är tidlösa alltid lika älskvärda. Just nu tittar jag på Bröderna Lejonhjärta som visas på fyran. Jag måste dock erkänna att spänningen med filmen avtagit ganska rejält sedan jag var liten. Draken ser bara riktigt löjlig ut nu. Men det är ändå någonting över Bröderna Lejonhjärta (filmen) som gör att den aldrig blir för gammal för att visas på tv...

Julaftonskväll

Sitter här i mitt rum iförd pyjamasen jag fick i julklapp, eller i alla fall skjortan som jag dragit över mina vanliga kläder. Jag älskar pyjamasar. Man vill ju känna sig fin även hemma när man ska lägga sig! :D Dessutom är de så fina och mjuka.
Det var mycket länge sedan julafton blev en besvikelse för mig, inte har det hänt den här julen heller. Det kanske beror på att jag inte har så höga förväntningar på julen som så många andra. Det här året gick det så himla fort dessutom. Plötsligt var julen här. Så snabbt. Man hann knappt ens vänja sig vid tanken.
Men det är nog just därför julen blev så himla mysig, och för det mesta blir. När jag tänker på julen har jag bara ställt in mig på en riktigt mysig kväll - inget mer. Julen är faktiskt inget mer. Men en mysig kväll är så himla mycket värd, och det är ingen vanlig mysig kväll - jul är det bara en gång om året.
Mys med familj och vänner - det är lycka. Äta gott och sitta i vardagsrummet och öppna presenter tillsammans. Höra pappret prassla. Det är faktiskt en av mina favoritljud tillsammans med klickandet från en kamera och ljudet när någon drar med en pensel genom tjock målarfärg. Jag har inte favoritdofter precis som många brukar ha - ljud är så otroligt mycket viktigare än dofter för mig. Någons röst, musik, regnets smatter mot taket och fönsterrutorna... Jag lyssnar väldigt mycket, även fast jag nära på är döv ( en överdrift - från musik i lurar duvet ;) ).
En vit jul dessutom! Hur underbart är inte det? I Skåne förväntar man sig alltid regn. Snö lyser upp julen, även fast det inte är allt, som jag kanske tyckte när jag var liten.

I alla fall. Jag märkte hur jag lämnade ämnet lite här. Jag måste återgå till min jul nu! :D Berättar mer om den och mina presenter i ett senare inlägg, det är ganska intressant faktiskt. :)

God jul, allihopa! Hoppas verkligen ni har en riktigt mysig och underbar jul.



Believe

En av de finaste jullåtarna jag någonsin hört, från filmen Polarexpressen. Mammas favorit-film och låt. :) Känn julgjädjen spridas i kroppen! :D


Röd dagen till ära. :)

Vit jul

Så det blev en vit jul trots allt! :D GOD JUL ALLA

True Blood

Sitter och kollar på sista avsnittet på True Blood säsong två. ^^ Jag kommer verkligen inte kunna vänta tills sommaren 2010 för en fortsättning! Helt sjukt ju att det ska behöva ta så lång tid! Man kommer ju glömma allting! I o f s så visas inte säsong två i Sverige förräns efter jul, men vi kommer säkert få vänta ännu längre sen... Tack INTERNET!

Sookie och Eric (spelad av svenske Alexander Skarsgård) i kyrkan omringade av galna vampyrhatare.

Kalas

Sjukt trött av någon anledning.  Nu ska jag i alla fall göra mig iordning på fem minuter och åka till Jan (mammas gubbe) som fyller år och fira honom där. Det ska bli ett rätt så stort kalas med hans släktingar och så. Behöver kaffe för att orka hålla mig vaken känner jag. ^^

BTW Snobben, en av våra två katter, är helt förtrollad av granen. Titta på hans ögon bara! Det är så gulligt. Han vägrar lämna granens sida. Han måste tycka den luktar väldigt gott. :)
Snobben


Julgran och snö

Idag var vi och köpte julgran! :D Det har blivit lite av en tradition att jag, mamma och Julia åker ut till landet precis en vecka innan jul och köper en gran där, oftast som vi sågar själva (i år hjälpte en gubbe oss :) ). Förutom att jag och Julia bråkade lite om ingenting först så blev det riktigt mysigt. Snön låg där vit och skrimrande i solskenet - alldeles underbart vackert. Julia fick en kram sedan fastän hon inte riktigt förtjänade det, och vi fotade ute i snön.
Det här vädret går bara inte att bli trött på, hur mycket man än fryser. Det är så vackert att det övergår allt förstånd.
Jag i snön

Bara lite allmänt

Vilka är de överambitiösa campeon-eleverna som åker in till skolan för att göra klart datakunskapsarbetet klockan åtta den första dagen på lovet? Jepp. Jag och Jenny.


Sommarminnen - kryssningsfartyget

I somras var då jag började bli riktigt intresserad av fotografi. Jag tog bilder med min lilla mobilkamera vad vi än gjorde. Resultatet blev ibland förvånansvärt bra även fast bilderna alltid blev brusiga och inte hade så bra bildkvalité. Men det viktigaste är ändå minnena jag lyckades fånga. Jag tror jag har nämnt det förut.

Sommaren tvåtusennio var också då alla var allmänt rädda för svininfluensan. Det fanns inget vaccin, och vi visste knappt någonting om den. Tidningarna skrämde upp oss något otroligt och det visades en tv serie på tv fyra om några människor som överlevde en pandemi medans alla andra dog inom ca ett dygn. Media vet hur man tjänar pengar på människors ovetande och fruktan.

När då ett kryssningsfartyg kom in i Helsingborgs hamn där flera hade svininfluensa ombord blev det lite panik. Det visade sig dock inte vara någon fara och vi kunde andas ut. Här är kryssningsfartyget "Emerald Princess" när den lagt till precis utanför Helsingborg (dock en senare gång när inga svininfluensabärare var ombord.)
Den var för stor för att lägga till i hamnen och jag kollade tillsammans med min pappa och Mona ut på den gigantiska båten. Om man nu kan kalla det båt. Små båtar gick hela tiden ut och in mellan fartyget och Norra hamnen. Jag fick se något väldigt intressant den dagen - två typiska amerikanare. En med cowboyhatt och ölmage, som höll sin fru hårt i handen. Vi glodde på dem, och de glodde på oss. Lika förundrade av varandra.

Det började ösregna precis när Emerald Princess precis skulle åka iväg. Det var precis innan, då molnen låg tunga över havet, som den här bilden togs. Jag, Pappa och Mona fick kura ihop oss vid hamnen under ett stort parasoll på Espresso House. Vi tittade ut över havet och åt marängpaj och drack Frapinos medan regnet aggresivt slog mot parasollet. Emerald Princess stannade i Helsingborg fler gånger den sommaren, men det är helt andra historier.Emerald Princess


Making Records

"Why don't I just pee in the middle of this kitchen
Into a little teacup and I won't miss a drop
I am drunk and there's no one here to stop me
From being so eccentric and being so lonely"

Genialiskt.

Lussevaka

Idag var det lussevaka med Anna och Josefine. En lussevaka som bestod av pizza (deg som så praktiskt är redan rund och klar - bara på med osten och tomaten och allt annat och poff!), Sex and the City - boxen, glass och diverse andra saker. Anna och Josefine sa i början av kvällen hela tiden att jag var påverkad av 2,25-cidern! :O Verkligen inte sant! Vem blir påverkad av en 2,25 burkcider liksom... Hallå... ;)
Sen gjorde vi massor med annat kul, till exempel som att prata, prata, prata... :) och skratta. Höjdpunkten var nog när jag skrämde livet ur Josefine (och Anna, som stod flera meter bort.)
Istället för en dörr på nedersta våningens badrum så har vi två skynken, som långa, röda gardiner (min idé när dörren gick sönder - mobba inte.) Första gången då vi gick förbi skynkena skrek Josefine rakt ut, följd av Anna som också skrek (utan anledning i båda fallen.) Det var två skynken där. Och ja, det hade visst sett ut som om något stått där, tydligen. Ingen stod där.
Jag sa till dem att det hade varit roligt om jag bara hoppat fram bakom skynket eftersom de underligt nog var så rädda för det. De svarade att det var möjligt att jag då skulle jag få en käksmäll (reflexer, nivet).
När vi satt i soffan i vardagsrummet hördes ett konstigt ljud (min katt som busade.) Anna och Josefine blev genast rädda - det kanske var skynkmonstret.
"Jag går och kollar vad det är." Sa jag, modig som jag är, och gick ut för att kolla. Jag gick in i badrummet och skrek högt till.
Anna och Josefine blev panikslagna och vågade inte gå och kolla om jag låg iskall på golvet. (Anna: "Men Josefine - tänk så är Emelie död!") Till slut gick Josefine för att kolla. När jag hörde hur hon närmade sig hoppade jag fram från bakom skynket och skrek "BU!" (än en gång - inte mycket till fantasifullt framträdande.) Så de skrek!
Jag tyckte det var väldigt roligt, och jag fick ingen smäll på käken. :) Inga brutna benknotor alls.
Men jag ber ändå om förlåtelse än en gång här på bloggen - förlåt mig. Det var en aning taskigt kanske. :) <3

Oj! Lång text! :D Nu ska jag i alla fall lägga mig. Så trött jag är (eller så stannar jag uppe några timmar till och kollar på tv-serier på nätet.)

Det var en jättetrevlig kväll, tjejer! :D Det får vi göra om. <3<3
Jag, Anna, Josse

Sjunde Harry Potter filmen

Harry Potter-nörd. YES! THA'S ME, BABY! ;D Och jag skäms inte över att erkänna det, heller! Kan ni tänke er hur galet glad jag blev när jag hittade det här klippet med exklusivt material från de sista filmerna???! Nej, det kan ni omöjligt.

Videon verkar ha tagits bort!! :O
Harry Potter and the Deathly Hallows EXCLUSIVE VIEW + TEASER *OFFICIAL/Good Quality* - The best free videos are right here

Dagens ris och ros

Dagens ris: Att jag verkligen sög rejält på att kompa till "Love Story" av Taylor Swift när vi spelade som ett band idag. Hade inte tränat alls på den låten - jag gillar den nämligen inte, inte alls. Sötsliskig country/pop. USCH. FIFAN.
Låten jag däremot hade tränat till spelade vi ungefär bara igenom två gånger (Gun's n' Roses - Sweet Child of Mine, vår lektion var ca 45 min lång.) Min typiska otur.

Dagens ros: Jag lyckades skrämma bort Annas hicka på väg tillbaka från Pizzeria Bomb. Hon reagerade verkligen konstigt när jag skrämde henne. När vi gick så vände jag mig plötsligt om och körde Jan-style (mammas pojkvän skrämde en gång bort min hicka på ett snarlikt sätt) och höjde båda händerna och skrek: "BUU!" Världens mest fantasilösa sätt att skrämmas på. Anna bara spärrade upp ögonen och backade skrämt några steg bakåt med ett "Ursäkta..?!" Sen stannade hon på vägen helt i chocktillstånd medans Jenny och Josefine, som inte märkt någonting gick vidare. Kvar stod Anna på vägen och frågade: "Eh, uppfattade ni vad som nyss hände?" Anna hade verkligen inte fattat att jag skrämt henne för att hennes hicka skulle försvinna. Vilket den gjorde.
När hon väl insett det började alla fyra skratta, och slutade inte förräns vi var framme vid skolan.

Muse - Unintended

Min nya favoritlåt - av Muse den här gången. (Tycker dock den låter som någon jullåt jag inte kan komma på, på rak arm...) Jag har verkligen börjat lyssna på Muse mer och mer. De är ett band vars låtar nästan alltid fångar någonting hos mig, har jag märkt. Inte minst den här underbara balladen.

Små ord

För att verkligen lyckas måste det också finnas rum för att misslyckas.

Depressed nr 2

Sitter här hemma med en kopp vinterte och en saffransskorpa och försöker komma över min plötsliga depression. Jag känner mig inte purken utan anledning heller - imorgon åker min syster till Kanarieöarna - en resa som jag nekade på grund av läxor. Och det som finns kvar här hemma för min del är just det - LÄXOR! I MASSOR! Jag önskar att någon bara kunnat skaka om mig och säga "RYCK UPP DIG EMELIE, FÖR HELVETE!" Jag behöver en omskakning.
Ensam vattendroppe
Varför önskar jag att jag vore den här vattendroppen just nu? Jag har en bestämd känsla av att den inte har några läxor.

Oasen - fondue ^^

Oasen igår med Tova, Anna-Sofia (som vi firade), Sofia, Hanna, Josefine och Jenny var riktigt mysigt. :) Kul också. Fondue är väldigt VÄLDIGT gott och lika roligt som gott. ;D Aldrig ätit det förut men det var verkligen en upplevelse som jag aldrig glömmer. Fick fiska upp fiskbitarna från bottnen eftersom vi hela tiden tappade dem. XD

Sen - TOBLERONE FONDUE! Mmmmmmmmmmmmm... säger jag bara. ^^

Kände mig dock inte särskilt rolig, jag var nämligen så otroligt trött efter att ha varit i gång hela dagen med dansuppvisningen och allt. Nervositeten tog nog också en del av min energi.
Vi var inte klara på Oasen förrän kvart över elva (ungefär). Kom inte hem förräns vid kvart över tolv. Somnade inte förräns mycket senare. Mitt hår var nämligen en enda stor tova med vit färg i (en "frostig look" till dansuppvisningen, enligt min danslärare.) Jag var tvungen att reda ut den innan jag gick och lade mig (i fall att mitt hår på morgonen skulle vara utan räddning och med bara en lösning - raka av. Inget alternativ.). I samma kupp blev jag nog tunnhårig är jag rädd, halva håret spolades ner i toalettstolen.

Sammanfattningsvis - en underbar kväll. :) Idag vaknade jag klockan halv två, en påminnelse om hur trött jag verkligen var. Have a nice day everyone! ^^ Har tyvärr inga bilder glömde min kamera hemma, :( och sladden till mobilen är förbrukad.

Dansuppvisning - mod

Dansuppvisningen gick superbra. :) Men vi som bara hade den moderna dansen fick vänta ganska länge, vi var nämligen det näst sista numret. ;) Två gånger, om man räknar med repetitionen. Vi kom till Dunkers Kulturhus klockan tolv, och dansuppvisningen skulle börja halv tre (den blev dessutom försenad.) Vi var nummer trettiotvå. Alltså näst sist. Men jag, Thea och Daniella, två schyssta tjejer från samma dansgrupp som jag, passade på att öva på dansen och snackade väldigt mycket. :) På de timmarna fick jag nya vänner, och tiden gick ändå hyfsat snabbt.
Jag fick också träffa Tanja idag, det var sjukt länge sedan, men vi hann inte snacka så mycket för nästan var gång jag såg henne var hon i full färd med att byta om. Hon var med i fem danser, snacka om stressigt! xD Men hon klarade det bra som alltid. <3

Innan vi skulle upp och dansa var jag så otroligt nervös, jag fick ta många djupa andetag för att lugna ner mig själv (det hjälpe inte.) Men när vi väl stod där uppe på scenen fick jag en känsla jag inte minns att jag haft någonsin i en liknande situation- jag kände mig modig. Jag vet, det låter ganska lame, men faktiskt. :D Några av mina största rädslor har nästan alltid varit att stå inför massor av folk och antingen prata eller uppträda på ett eller annat vis. Men idag var det som om hälften av nervösiteten dog bort och ersattes av beslutsamhet. Självklart var jag fortfarande nervös, men det var mer pirrigt. Inte så där att jag kände för att springa av scenen och spy (så är det vanligtvis.) Jag fokuserade helt på dansen. Jag fokuserade på att göra så bra som möjligt ifrån mig. Och det funkade, konstigt nog.

Vi slängde ut konfettin över scenen och rädslan var som bortblåst. Vi var vackra där uppe, i vita klänningar och tovigt hår. :) Det är så man ska tänka, enligt Sofie vår danslärare. Hon har rätt. Man ska känna sig vacker, och så ska man ha kul också, såklart. Och det var kul. Riktigt jävla kul. ;D

(nu ska jag duscha och sen dra in och äta på Oasen med några kompisar. Vi firar Anna-Sofias födelsedag. :) )


En bild från fika

Istället för att plugga samhälle sitter jag och redigerar bilder. Här är en bild på Josefine från när vi fikade en gång! :D Tyckte den blev riktigt fin.
josefine

The width of a thread from a spiders web

En av de bästa låtarna jag någonsin hört. Spider's Web - av Katie Melua.

If a black man is racist, is it okay?
If it's the white man's racism that made him that way,
Because the bully's the victim they say,
By some sense they're all the same.

Because the line between,
Wrong and right,
Is the width of a thread,
From a spider's web.
The piano keys are black and white,
But they sound like a million colours in your mind.

I could tell you to go to war,
Or I could march for peace and fighting no more,
How do I know which is right?
And I hope he does when he sends you to fight.

Because the line between wrong and right,
Is the width of a thread from a spider's web,
The piano keys are black and white,
But they sound like a million colours in your mind.

Should we act on a blame?
Or should we chase the moments away?
Should we live?
Should we give?
Remember forever the guns and the feathers in time.
Because the line between wrong and right,
Is the width of a thread from a spider's web,
The piano keys are black and white,
But they sound like a million colours in your mind.
The piano keys are black and white,
But they sound like a million colours in your mind,
But they sound like a million colours in your mind

.

Bryt inte ditt löfte.


Coffee, coffee, my dear coffee...

Varför ska jag vara så överkänslig mot dig? Må illa, bli alldeles hyper och prata som en galning var gång jag dricker dig? Fyra stycken vuxna ansvarsfulla har nu sagt åt mig att låta bli dig - jag klarar inte av koffeinet. Men jag tror de har fel. Jag har nyss bryggt tre koppar.


Kom igen blogg! :D

Jag är mycket medveten om min bloggtorka jag haft den senaste veckan/veckorna. Men thats the way it is. Det blir inget om jag inte känner för att skriva. Men nu känner jag för att skriva igen. :) Nu ska den här bloggen ta mig jävlar komma upp på fötter.

Grattis Anna-Sofia

På 16-års dagen!!! :D
anna-sofia


RSS 2.0