Fika bort mörkret


Det är vinter nu. Och det gör ingenting.

Idag snöar det och det är så mysigt så det finns inte. Men jo, det finns och det gör mig så himla glad. Älskar nämligen snö. Det gör mig glad. Minns förra årets första snö. Det var inte långt efter att jag bytt klass. Hade nyss fikat nere på en källare på Mezo i flera timmar. När jag kom ut snöade det. Allting kändes bra och jag ringde till både Emelie och Katarina på vägen hem. Tror jag dansade lite. Lät några snöflingor smälta mot ansiktet och log även när jag inte pratade med någon.
Sen har snö sina dåliga sidor också, ibland. För ungefär tio år sedan stannade vår gamla guldfärgade Volvo ca tvåhundra meter från sitt mål. Mamma försökte starta den gång på gång, och man hörde att den trötta motorn ansträngde sig till sitt yttersta. "Håll tummarna, flickor! Håll nu tummarna!" sa mamma och jag tryckte mina tummar så hårt att de gjorde ont. Men motorn svarade med en suck. Dödssucken. Vi gav upp. Sedan dess har jag aldrig hållit tummarna och får panik om någon gör det. För uppenbarligen hjälper det ju inte, i så fall tvärt om.

För övrigt är det helg nu, ett faktum ni säkert är oerhört medvetna om. Min mattebok har varit min bästa vän och värsta fiende under den här nervslitande helvetesveckan. Bara för att jag skulle kunna få en hemsk blackout och sabba allt. Verkligen hemskt förnedrande att efter två timmar lämna fram ett prov där 1 av 13 frågor är besvarade och sedan muttra bittert: "Där finns nog inte så mycket att rätta" innan man går med huvudet sänkt för att hämta sin jacka och väska. Sen är ju dörrjäkeln låst också så man tvingas upprepa sin walk of shame och, försöka, smyga igenom klassrummet på ett lite Mission Impossible-diskret sätt och, trots sina ansträngningar, stöta till en stol i det för övrigt knäpptysta klassrummet och pipa "Ojjj! Förlåt! Haha! hmm...".

Men som sagt, nu är det helg, och då ska man inte älta. Nu ska man skapa minnen som man kan prata om med hjälp av små lappar under Haris lektioner. Ha det underbart.

Addie Brownlee – Put Your Hands On Me

Den här helgen pluggade jag flera timmar hemma hos Nathalie. Verkligen en sån människa som sprider glädje. Och hon har jättegott te hemma hos sig.

Jonas pluggar till att bli pilot och hans bok var jättetjock och på engelska + att den innehöll ord som fruktansvärt komplicerade, vilket språk de än är på.
När vi gick från skolan snöade det. Under grafisk kommunikation utbrast Bosse mitt under en föreläsning: "Oj! Det snöar!"

Och för några timmar sedan såg det ut så här utanför fönstret. Fint.

Normal hälsningsfras mellan mig och Anna


.

Jag ska läsa hela natten. Räkna hela morgondagen. Sen ska jag måla hela fredagen. Umgås med vänner hela lördagen. Fixa sånt som till varje pris måste fixas på söndagen. Önskar den här veckan allt ont, så länge det inte drabbar mig. Har ju redan fått mer än nog genom att drabbas av den här veckan. Faktiskt så är det jag hoppas mest på att jag efter mitt fall landar relativt mjukt.

Precis när helgen börjat

Just nu är det enda jag vill att stänga in mig och bara kolla på film och dricka kaffe tills den här förbaskade PMS-deppet är över. Hoppas det regnar hela helgen. Hoppas det börjar snöa. Hoppas det blir storm. Snöstorm. Snälla låt det bli snöstorm.
Nu ska jag dra mig motvilligt från datorn för att åka både tåg och buss till Josefine för att träffa lite bra människor. Så det blir nog mysigt.
Tryin to make you feel better

Bara en pepparkaka fattas

I onsdags så gick vi till Espresso House i hamnen som omväxlings skull. Av den enkla anledningen att vi ville se ljuset från båtarna i indigo-blått mörker.

To be or not to be. Thats not really a question. - Jean-Luc Godard


Sammanfattande lista

Under det här lovet så har jag:
inte gjort någon matte
tvingats se äckligaste youtube-klippet om äckligaste finnen
lånat böcker
börjat läsa böcker
slängt undan böcker
börjat måla mitt rum
skrivit brev långa som noveller som mina vänner ska få om tjugo år
dansat en hel natt
glömt mitt bankkort på pressbyrån efter att jag köpt tuggummin
gjort ingenting
kvällsfikat på Viva
delat ut reklam
ätit frukost på Annorledes
råkat göra tortilla-deg när jag skulle göra scones-deg
sett facebook-filmen
försökt övertyga min mamma om att "vuxenröja"
pratat stockholmska en hel kväll
smakat av en kvarlämnat mocca-bakelse på Espresso House
druckit glögg på Granit

Frukost och Pommac

I onsdags vaknade jag i soffan med känslan av att aldrig ha sovit så gott innan. Kanske ger soffor bättre sömn än madrasser? Eller så somnar man aldrig på riktigt i en soffa och därför gör det heller inte så ont att vakna? Inte vet jag.
I vilket fall så drog jag ner till staden för att äta frukost på Café Annorledes. Där var lite folk men till skillnad från de på Espresso House verkade de vara mer intresserade av en lugn frukost med dagstidningen och en skål gröt framför sig snarare än en livlig stadsfrukost med en scone och latte. Här kunde man verkligen sitta hur länge man ville och det påminde på något sätt om att äta frukost hemma hos sin mormor eller farmor. Kvinnan som arbetade där pratade till oss som om hon var vår dagisfröken eller något, men även fast Emelie inte gillade det så kändes det på något sätt som en bra omväxling från allt annat som heter "eget ansvar" och "du måste prata annars är du tråkig". Dessutom hade de en massa roliga gamla tidningar och skyltar som vi läste högt för varandra och skrattade åt. Tänk så naiv man var för femtio år sedan! Lite söt i sättet att göra reklam. Särskilt rolig var historien om Monica och Staffan. Staffan var Monicas första "svärmeri" men som var inne i "inga-tjejer-för-mej"-åldern. Men då blinkade Monicas mamma åt pappan och föreslog att de skulle ta fram lite Pommac. Så var det med det och Monica puffade till Staffan med foten.
Emelie tyckte om sin yoghurt.
Finaste vännen med hollywood-svallet.
Emelie ville vara kreativ så hon tog en "sned-bild" på mig.

Börja från början

Nu ska här röjas. Hela mitt avskyvärda, stora skrivbord i äckligt trä ska ut. Sen ska alla lister tejpas, golvet täckas med papper, alla tavlor ska ner, alla böcker som ligger under sängen ska bort... Det som motiverar mig just nu är att jag kan se slutresultatet i huvudet som en klar bild. Det kommer bli underbart att få måla om allt, börja från början.
Bild tagen från tidigare röjnings-försök

Kvällsfika, rensning av hjärnan

Kvällsfika. Om något kan rensa hjärnan så fullständigt och sen fylla den med funderingar och tankar igen så är det kaffe sent på kvällen. Fullkomligt befriande. Eller inte.

Visst att man röjt undan sånt man gått och tänkt på länge, men å andra sidan så kom vi in på ämnet Framtid. Anna berättade att hon önskade att det funnits något sätt att se en kort glimt från framtiden, om ungefär tio år, bara för att se att allt gick som det skulle. Eller att allt fixade sig. Nu tänker jag att hon verkligen hade en poäng där.

För allt kan ju hända på vägen till sina mål. Tänk om... Det finns för många "tänk om!" Tänk om saker inte går som planerat (och när går de egentligen som planerat?) och man går miste om massor? Tänk om någon blir sjuk, tänk om ens betyg inte räcker, tänk om man helt enkelt ändrar sig helt och hållet angående vad man vill hålla på med resten av livet!

Men på ett sätt vet jag redan. Jag vet visserligen inte vad som i praktiken kommer genomföras och vad som kommer gå fel, eller vad jag kommer misslyckas med och hur allt kommer bli i slutändan. Men jag vet vad jag vill. Jag vet vad som krävs av mig, på ett ungefär, för att genomföra det. Har bara väntat, väntar fortfarande. Efter gymnasiet vill jag bort från Helsingborg. Vill till en stor stad. Allt annat vore ett misslyckande, för det som faktiskt får mig att orka, det som motiverar mig så att säga, är vetskapen om att efter trean, efter allt slit, så väntas mer slit. För en gångs skull. Någon annan stans.
Café Viva är så otroligt mysigt att fika på när det är mörkt utanför fönstren. Det är någonting speciellt med natten.
HATA MFF-minen

RSS 2.0