Valley full of flowers


Tasting the water
Tasting the rain
It's sweet
Smellin like kisses, gum
and it's cold as icecream
against my cheek
It's cooling
smoothing
dripping
away my tears

Words, cursing
Love, leaving
me
Life, lost
gained
again

I'm lost
Watching flowers
grow, slowly
Things are so very
Different
From what they used to
Change
has come to me
pink, blue and yellow
white and red
purple
The valley in colours
Sun is rising
Up




Bilder från http://shabon-photo.jugem.jp/?month=201004 Jätteduktig med sin analoga kamera.

"Don't tell me it's another likely story..."

Au Revoir Simone – Another Likely Story

"It gets harder
I remember to remember
Waking up again, all over again
If there's an echo
Repeat days I'd likely let to
And be the changes we are noticing

When we're running wild
We keep this alive

Still I wonder
Sights around us fade and underneath
The ground shakes, things fall apart
And no other than the voice of another
Keeps us safely moving on in the dark

You know I'm a child
I keep this alive"


Jag på den översta bilden. På den undre bilden - Julia.

Spetsgardiner som flyger i vinden när det blåser

Danny Elfman – Alice's Theme


Jag älskar att sitta och äta länge.

Särskilt när man sitter i ett mysigt runt rum, där det varit en gammal ugn förr i tiden, tillsammans med bra vänner och med en underbar inredning. Nostalgi till en tid jag aldrig levt på.

Om att övervinna sin största rädsla - stå inför publik och prata

Nu har jag varit frånvarande under några dagar, men jag har en anledninge - FN-rollspel. Jag var så nervös! Det visade sig dock vara helt i onödan. Jag lärde mig så mycket under de här dagarna - hur man förbereder ett tal i formellt språk under kort tid, hur FN-organet fungerar och först och främst så utvecklades jag enormt inom den muntliga biten. Efter att ha varit uppe en gång och pratat var jag inte nervös alls, inte ens i generalförsamlingen då det var ja, mycket folk.

Jag ska lägga in lite bilder - men nu är jag hemma hos Natalie och tillsammans med henne och Jonas ska jag äta pizza och se på "Fame"! :D We like.

Är det inte lite komiskt?

Att de två låtarna jag lyssnar mest på just nu heter No One's Gonna Love You och Someday You Will Be Loved?

"It was so easy, and the words so sweet..."

R.E.M. by Ibai Acevedo.
länk

"It's like forgetting the words to your favorite song
You can't believe it
You were always singing along
It was so easy and the words so sweet
You can't remember
You try to feel the beat

You spent half of your life trying to fall behind
You're using your headphones to drown out your mind
It was so easy, and the words so sweet
You can't remember
You try to move your feet"

Regina Spektor – Eet

Min favoritlåt. Ingen aning vad Regina Spektor syftade på när hon skrev den, men för mig har den en större betydelse.

Tankar kring dagen och morgondagen

Lyssnar på favoritmusik medans jag kollar på vakna med the voice, dricker te, äter kringlor, gör läxa, kollar in några av mina favoritbloggar medans jag skriver ett inlägg. Det är en fin morgon. Jag oroar mig över det kommande Fn-rollspelet som ska utspela sig i rådhuset, onsdag + torsdag, 08.00-17.00. Hur ska jag orka? Julia är sjuk - tänk så smittas jag och tvingas sitta där två hela dagar alldeles dimmig i skallen och snörvlar. Tänk så trillar jag i mina klackar på väg upp till podiet? Tänk så nyser jag i mikrofonen? Så jäkla mycket kan gå fel som tar kraft av mig bara jag tänker på det.
Har fortfarande inte hittat varken kläder eller skor - har verkligen inte råd till att köpa en massa nytt. Kanske att jag kollar in på någon second hand affär och hoppas på tur...


"It's funny how it all came to be..."

Mellan all stress med skolan går det att finna bra stunder också. Här är en dokumentation från en dag i skolan (en fin dag):



Get lost in the sky - spellista

Här kommer en spellista jag satte ihop för några veckor sedan! Sen vill jag också passa på och tipsa om en underbar flickr-sida: http://www.flickr.com/photos/34460179@N07/
Stereophonic by Dr Cullen.

Get lost in the sky

"This old town is laughing and don't I know it"

Dagen man skullle åkt till Malmö: Blåst, regn.
Dagen då man ska plugga: Solsken.
Bilderna från igår. Brunch på The Tivoli. Att rekommendera! Med Csn-kortet blev kostnaden 89 kronor, vilket var billigt med tanke på hur mätt man blev. Mat, frukost, frukt, te och kaffe och till efterrätt kunde man göra sina egna våfflor som man kunde ösa grädde, jordgubbssylt, chokladsås och kolasås på. Dessutom gillar jag miljön. Det brukar ju vara en bar och festställe och man fick en känsla av att sitta någonstans i USA inne på ett amerikanskt matställe. Gillas starkt.

Tyvärr finns inga bilder på mig från brunchen.


Rainy day. Please go away.

Ville bara påminna om vackra saker. Vackra saker existerar. Och vi kan alla vara vackra.
BILDERNA FRÅN http://www.flickr.com/photos/vanillamonkey_ph/
. by vanilla_monkey.
like doll by vanilla_monkey.


Jag har fått världens finaste present!

Det är en Dagbok! Och den är från London! Och i den så finns där skrivet ett jättefint meddelande från en vän.

Hjärnsläpp. Brainwashing for headlines. Whatever. It's fika.

Nu kommer en stor överraskning - fikabilder! Från fredagen. Jag, Anna och Josse fikar hela tiden - det är varken bra ur en ekonomisk synvinkel eller ur ett hälsomässigt perspektiv. Men vafan! Vi ska väl skärpa oss. Hur mysigt och gott det än må vara. Fikabilder tröttnar man väl förresten aldrig på..? Kan jag inte tänka mig att man gör...

Josse

Varför snea min mugg?
Anna var jättesnäll hon gav mig sin concealer hon fått från en tidning.
Jag älskar alla små meddelanden på påsarna från Espresso House!


Utförliga beskrivningar om grytan, Annas tid i London och magont + bilder... - lockande, visst?

Nu är Anna-Sofia hemma igen från London efter att ha shoppat mycket och andats in storstaden. Hon har bara varit borta i fyra dagar - men det är mycket när hon är en sån underbar vän! Hon kom inte hem förrän vid elva halv tolv i måndags och tydligen hade Josefine fått i uppfattning att Anna skulle smsa under skoldagen att hon kommit hem. Josse började då prata om flygkrasher och fastän jag var coollugn så var det första jag gjorde när jag kom hem den dagen att både kolla DN och BBC om det skett några flygplanskrasher under måndagen.

Under filosofilektionen satt vi uppe vid kärnan, nere i grytan (det namnet låter säkert strange för er som inte bor i Helsingborg men det är i alla fall en liten scen beläget i en liten håla eller vad man ska kalla det. Den hålan ligger som sagt nära kärnan så ca 100 meter från grytan är det WONDERFUL utsikt över Helsingborg och sundet.) Där diskuterade vi feminism. Sen gick vi och fikade. Anna berättade många historier om sin korta tid i London!

PS Jag ska ALDRIG dricka kaffe igen! Eller, jo, kanske om vi är hemma hos Anna och Josse och Anna tar vars en vanilla latte - då kommer jag nog inte kunna låta bli... Men annars! ALDRIG säger jag!
Under hela fikat idag och en del av skoldagen hade jag nämligen sjukt ont i magen. När jag kom hem förvärrades det och jag skrek till och med så hemskt ont det gjorde. För en stund sedan kom jag att tänka på min magkartär för några år sedan som jag fått genom att dricka för mycket svart te. Om jag inte klarar av svart te måste kaffe vara hundra gånger värre. Nej! Bara grönt te i fortsättningen för mig.

Det var en gång ett överraskningskalas, idag är det bara plugg

Jag var väldigt ekonomisk idag. Istället för att köpa chokladbollen på Espresso House där den kostar kring 20 kr gick jag ner en trappa på vägen till Knutpunkten in till "Thores bageri och konditori". Thores är litet café som ligger i en källare vid The Tivoli och havet. Får alltid flashback till då jag, Tanja, Kristina och Katarina hade ett överraskningskalas för Emelie där nere.
Så sur Emelie blev dagen före då jag inte ville vara med och va med henne och Tanja dagen efter i stan och för att vi viskade hela tiden! Vi ville ju inte avslöja någonting.
Tanja lurade Emelie ner till Thores och där möttes hon förvånad av mig, Kristina och Katarina. Framför oss hade vi en tårbakelse och ett litet värmeljus. "Vad gör du här?" Sa hon vänd mot Kristina. Sen vände hon sig mot mig. "Och vad gör du här?!"
Det här var i augusti förra året. Det var en av de bästa dagarna. Det var så roligt att se Emelies reaktion - hon blev så glad. Det riktigt lyste om henne!
Idag gick jag dock bara ner dit ensam för att köpa en chokladbolle för 10 kronor. De har jättegoda chokladbollar där. Och nu sitter jag och pluggar och mår bra även fast jag inte kan någonting av provet imorgon:

"If you live forever, then you can't be reborn."

Ett pyttepyttelitet inlägg innan jag springer iväg till skolan. Jag ville bara tala om att: Jag tänker anmäla mig till en dramakurs.
Oj,oj,oj...

Den dagen åt jag sushi med Josefine och vi hade besök från Amnesty


"Genius... is the capacity to see ten things where the ordinary man sees one."

Quote by: Ezra Pound

London, you're not my friend. But you can be.

Anna är i London och shoppar lossa! Jag är så himlans avundsjuk. Jag längtar efter storstäders möjligheter till äventyr. Varför kunde jag inte ha bantat några kilon och gömt mig i Annas resväska?
Anna lovade mig att hon skulle fota en röd dubbeldäckare! Det första hon såg i London var en sådan och hon skickade mig en bild som hon lovat!
Jag har faktiskt åkt i en sån, fast det var i och för sig ett tag sedan.
London-buss!


Superfint, jättebra, vår!

De här två veckorna har nog varit de mest givande på länge! Jag har haft ett liv - utanför skolan. Gjort saker - utanför skolan. Haft trevligt - verkligen utanför skolan. Jag har inte haft tid att lägga ut bilder på bloggen på grund av LIVET (utanför skolan)! Nu kan ni tro att jag har SUPERmånga fina bilder att visa er!

För ca en veckan sedan var vi på loppmarknad i Bjuv, Jonas och Natalie följde med.

Här är Julia och Jonas. Jonas letar efter en hyfsat ren jordglob. Han vill ha en jordglob.

Tog tyvärr bara bilder inne på avdelningen med sällskapsspel. De låg travade i hyllor, spel efter spel...
Den här tavlan är så finfinfin. Varför köpte jag inte den? Den hade passat på min vägg.

Bara tvungen att lägga ut den här bilden... Nog det sjukaste! Vad tänkte människorna som bor i detta huset egentligen på när de placerade ett uppstoppat vildsvin i sitt fönster och slängde lite glitter kring ena örat på den? Jonas gjorde en jättebra gissning. Han gissade på att de gick på en loppmarknad när de fyndade denna gris: "Älskling, hade inte den här passat bra i vårt fönster?"
Jag gissar på att de själva varit ute och skjutit den, och sen varit så stolta att de måste visa upp den för alla förbipasserande.


A Million Reasons Why, Hope for the best, tellin' the world what they wanna hear

Nu ska jag snart iväg till Josefine. Vi ska äta kakor och pannkakor!


Det finns inget choklad i mitt rum!!!

Knyter handen om plastet till ett Grädd nougat. Det finns inget choklad i den. Besviket inser jag dessutom att min skiva slutat spela. Lägger en hastig blick på boken som jag ska ha läst ut tills imorgon (är på sidan 15) och suckar ljudligt. Livet är så svårt svårt svårt...
Jag har ingen choklad (inte på mitt rum i alla fall), jag måste läsa 300 sidor ikväll innan jag somnar (!) ur en bok som jag inte valt själv, och nu måste jag sätta på musik igen också. ÅÅH. Varför alla dessa hinder hela tiden?!

Dagens i-landsproblem, verkligen. En säck över mitt huvud vore passande - mycket borde jag skämmas över att ens tänka dessa onödiga, ingenting värda tankar. Varför göra saker svåra när de inte ens är halvsvåra? Hallå, Emelie Vendela, det finns krig i världen!

Är jag på väg till att bli som kärringen som var så sjukt otrevlig mot mig en morgon när jag var på väg upp till skolan (ska knappast ens GÅ IN på den historien så irriterad jag blir) eller som satkärringen och gubbkärringen som ville att jag, Julia, Jonas och Natalie skulle ta hänsyn och inte gå bredvid varandra på grusstigen idag när vi var ute på en promenix (-Va? Ni kan ju ta lite hänsyn!). Sådär otrevliga och snäsiga var de - precis som om vårt skamliga beteende skulle göra någon som helst skillnad i deras liv - eller i någon annans. Man får välja sina strider för helvete!

Hatar såna människor - eller tja, hatar är väl ett lite väl starkt ord men jag kan i alla fall säga - utan att skämmas - att jag avskyr deras sätt att bemöta människor de inte ens känner. Istället för att le mot de förbipassande ungdomarna väljer de att istället klaga på dem. De letar riktigt mycket, för något dåligt måste ju dessa göra. Den här satkärringen och gubbkärringen hade naturligtvis ingen som helst aning om att vi är sjukt snälla personer, att ingen av oss har en prick i brottsregistret eller varit jätteslarviga i skolan. Vi är inte de som på grund av brist på saker att göra går ut och slår sönder busshållsplatser, tänder eld på skolor eller sprayar fula ord på kontorsväggar. Vi är unga - men tyvärr är det inget som vi kan göra någonting åt. Satkärring och gubbkärring - minns ni när ni inte hade några rynkor, smygrökte bakom skolbyggnaderna (aldrig gjort) och kämpade mot föräldrars krav och samhällets fördomar?

Trots allt ont i världen orsakat av såval unga som vuxna (vuxna i synnerhet - vem startar krig och borrar efter olja på dumma platser?) så är i slutändan det värsta brottet ändå att gå bredvid varandra fyra stycken på en grusväg. Jo, det låter väldigt rättvist.

Något väldigt hemskt kan också vara att chokladen är slut och man måste läsa en bok på väldigt kort tid.

"Hemlängtan bort" av Lars Englund


"Jag längtar mig bort, någonstans bort. Någonstans
men bort! Till havs
till bergs, till hassels, till bäcks, till junis
ja till junis syrliga kvällar.
Här är min kropp, gör med den vad ni vill
Men jag, mitt djupast sorlande Jag söker sig
bort, vänder
sig bort - till bergs, till havs, till junis kyliga kvällar."

- Lars Englund

Glad påsk alla glada!


Take a bow for breathing and for friendship

Varför var den här dagen bra? Jo, därför att jag umgicks med alla mina favoritpersoner på en och samma gång. :) Och vi åt, shoppade och fikade i Malmö allesammans :D

Josefine och Anna-Sofia. Fina.

Jag försöker bortse från att den här bilden på mig inte är smickrande :)


Söta Katarina! :D

Vi är så himla bra! :D <3

Emelie var en positiv fin tjej som vanligt! :D

Och så kom tåget och vi drog hemåt efter en mysig dag i Malmö. :)

RSS 2.0