Precis som det ska vara

Äntligen är det lov! Jag kan vila och sakta bli mig själv igen. Under de senaste veckorna har jag knappt känt igen mig, och det är ju aldrig ett gott tecken. Har lagt mig antingen för tidigt så att jag inte hunnit med läxorna eller för sent för att hinna med läxorna, gått upp alldeles för tidigt men trots det (nästan) lyckats hålla mig vaken under lektionerna. Veckorna har passerat i räser-fart och jag har velat lyckats med så mycket men inte haft orken att anstränga mig tillräckligt. Men NU så! Saker jag velat göra under några månader ska nu göras under en vecka. Älskar sånt här!

I fredags, efter ett misslyckande och en stressad sluta-tidigt-dag så åkte jag tillsammans med mina fina flickor till Malmö. Det blev shopping och fika - precis som det ska vara!

Knugen ställde sig på en platå i regnet med tusentals blickar riktade mot sig och sa fel namn på staden han befann sig i.




In the back of my mind I know nothing will change

J. Tillman – I Will Return - Long May You Run
"All My Waking Days"
At night i have dreams of how it will be
people look the same and say what they mean

In the back of my mind I know nothing will change
Wish that kept me from going but I go on the same

Id rather be poor failed and undone
than to have lived for the words of golden tongues

Does anyone love honesty more than their own voice?
it's taken me all my waking days to see how easy men forget their steps

Kylan påminner mig om te som luktar pepparkakor, mjuka filtar, lyktor som lyser upp mörkret med ett stearinljus... Såna tankar måste man bara le åt trots att man är lite smådepp. Att jag såg "knugen" och resten av kungafamiljen igår är ju också något att le åt, för det var ganska-väldigt-jättekul att ignorera iskalla, stora regndroppar och tränga sig framåt i en folkmassa. Bilderna är jag för lat för att lägga in på bloggen nu. Är ganska lat för övrigt nu för tiden.

Igår åt jag hälsosamt på Hälsovisionen med Hanna...

... och Nathalie. :)

Stearinljus, kaffe och mörker under lunch-rasten. Nej sörjer inte ljuset längre.

En onsdag utan inspiration så jag visar bara den bästa bilden jag har

Hur kan man inte tycka om er???

Bort med främlighetsfientlighet

Någon gång måste folk börja acceptera Sverige som det är, ett land där alla inte har svenska som modersmål och där folk med olika ursprung bor grannar. Den del som röstat på Sverigedemokraterna måste förstå, vi är alla här och vi måste hjälpa varandra istället för att skapa större glapp mellan olika folkgrupper på grund av hat och trångsynthet. Vi måste visa respekt för människor som kommer hit från andra förhållanden.
Vi måste vara ett enat Sverige, och just nu måste vi ena oss emot främlighetsfientlighet.

Därför var jag med på en demontration mot Sverigedemokraterna måndagen den här veckan. För att visa min röst, vara en person till i myllret av människor. Önskar bara att fler kunde göra så, vara en person. Många är emot Sverigedemokraterna och tycker dessa är skitstövlar - visa det då! I en demonstration gör faktiskt en person skillnad, för det är enskilda personer som bildar massan som kan störta ett främlighetsfientligt parti.

En liten stund var Emelie och Hassan med.

Tanja var lite osäker i början men gud så duktig hon var som gick hela biten i jobbiga skor och fotade allt och alla med min kamera. Tack för bilderna, Tanjo!

Här är jag.

Gissa vilka som kom till festen?

På trappan upp till Kärnan stod den här mannen och höll ett vackert tal. Hörde sorgligt nog bara halva eftesom högtalarna inte funkade om man stod bakom honom. Hans tal var som ett kärlekstal till Sverige, ett Sverige som var lika mycket hans som mitt. Vackert.

Om en kopp kaffe kunde räddat mig.

Hej världen. Kan man tänka sig att den här veckan snart är över, och jag längtar inte. Längtar verkligen inte. Men just nu tränger jag bara undan problemen som komma skall och försöker fokusera på musiken. Eller något.

Suttit uppe alldeles för länge då jag måste hasa mig från sängen om exakt fem timmar och tretton minuter. Halsen känns sårig.

Nu slås jag av att det blivit så få fikabilder på senaste tiden! Åh, nej! Det måste verkligen ändras på.

Anna var så snäll för hon gick med på att dela en vaniljsnäcka med mig trots att hon var hungrig.

Så här arg blev jag när gubben i högtalarna talade om för oss att det snart var stängningsdax.

Det blev ju en väldigt frestande bild!

Taking all the pictures with the click, click, click, click-camera

Den här lilla sötisen får definitivt bli mitt nästa projekt. Ca 900 kr. Diana Mini. Känner att jag börjar tröttna på den ständiga perfektionen som medföljer med att ha en digital kamera. Nu vill jag ta det till en annan nivå, och göra saker och ting lite mer som de var från början.

Några exempel tagna med Diana Mini
[diana+square.jpg][diana+mini.jpg]

En förmiddag utan te, bara 1234567890xy+-)( som sällskap.

God morgon, eller god förmiddag. Utanför fönstret flyger tiden iväg. Här inne tycks den stå stilla. Sjuk. Det var meningen att jag skulle göra matte men nu är boken och blocket underlag till min dator istället. Skiftar från att lyssna på Sufjan Stevens och Anna von Hausswolff. Den sistnämnda har förresten den nog den vackraste röst jag någonsin hört. Tänk om man kunde sjunga som henne! Då skulle man vara ganska så mycket lyckligt lottad allt. I november kommer hon och spelar på Dunkers. Måste nog försöka ta mig dit.

Anna Von Hausswolff – Track Of Time
Den finns också på min spellista: Tryin to make you feel better där finns också lite Sufjan.

Photobucket
http://www.flickr.com/photos/oliverbryceyates/


we're waiting, that door, door won't open, dirt in the glares, smell of our hair, shoes we weren't wearing

På min dator har jag en mapp som heter "Artiste" och där samlar jag på mig bilder som jag inspireras av. När jag har ett antal bilder så samlar jag ihop dem till ett collage med hjälp av Picasa och sätter den som min bakgrundsbild på skrivbordet. Nu har jag haft samma bakgrund ganska länge och trots att jag älskar den så börjar jag tröttna, så jag skapade en till mapp i mappen "Artiste" - "Mer Artiste". Så nu har bildsamlandet börjat och snart får jag ett underbart vackert collage!

Citatet är sagt av författaren Ezra Pound och har en väldigt personlig betydelse för mig.
Bilderna är tagna från olika bloggar jag gillar, någon film här och var, och från slumpmässiga andra platser på nätet.

"Come on over/ be so caught up its all about compromise."

Hela dagen så har jag gått runt smått sentimental och väldigt lugn. Kan bero på att jag såg Last Song precis efter att jag vaknat och den var så fin och ledsam och glad. Kan också bero på att vädret varit härligt med arga moln som hotat med ett regn som aldrig kommit och en blåst som vent utanför fönsterna. Finns en chans att det beror på att jag var på Ikea och kom på EXAKT hur jag vill att mitt rum ska se ut, efter att jag sålt mitt fula, stora skrivbort på blocket. Mycket möjligt att det beror lite på att jag ätit yoghurt med godaste müslin och använt en gammal skjorta någon främling använt före mig.
Mitt humör kan bero på mycket.

http://browse.deviantart.com/photography/?order=15&q=rain#/d2y4qde


RSS 2.0